Sustain Art Sci

{ Addressing sustainability with arts-based science communication }

SUSTAIN-ART-SCI er et forskningsprogram, under Københavns Universitet, der med fondsmidler fra Novo Nordisk fokuserer på emnet bæredygtighedsformidling.

Programmet løber december 2023 – maj 2027.

På videoen ovenfor fortæller gruppeleder Marianne Achiam om forskningsprogrammet.

Program­beskrivelse

Komplekse problemer som klimaforandringer, biodiversitetskrisen og pandemier udfordrer naturvidenskaben, fordi problemerne overskrider både faggrænser og grænserne mellem videnskab og samfund.

Vi har derfor brug for løsninger, der også kan krydse disse grænser. Vi mangler måder at identificere og kombinere relevant viden fra på tværs af videnskabelige discipliner og levede erfaringer for at skabe nye svar på bæredygtighedsproblemerne – og dette giver forskningsformidlingen en helt ny rolle.

Dette projekt vil udforske progressive formidlingsformater, der fremmer tværfaglig og deltagerbaseret samskabelse af viden, som er nødvendig for en bæredygtig fremtid.

Vi vil eksperimentere med, hvordan æstetiske formater kan fremme engagement med de komplekse bæredygtighedsproblemer på nye, demokratiske måder. Ved at udvikle og dele vores erfaringer, kan vi hjælpe forskere, undervisere, formidlere og borgere med at tage disse idéer i brug før det er for sent.

– Marianne Achiam, Sabrina Vitting-Seerup, Louise Whiteley, Martin Grünfeld, Jacob Thorek Jensen og Marine McArthur

Vil du med på rejsen?

Hvis du gerne vil følge vores arbejde og skrives op som mulig deltager i SUSTAIN-ART-SCI-projekter, så send en mail til scicommucph@gmail.com

I mailen skal du opgive dit navn, beskrive din profil og angive den email, vi kan kontakte dig på.
I emnefeltet skriver du: “Jeg vil gerne følge SUSTAIN-ART-SCI-projektet”

Du skal være indforstået med, at ikke alle interesserede bliver kontaktet, og du kan til enhver tid blive slettet af interesselisten igen ved at sende os en ny mail.

Du er altid velkommen til at følge os på de sociale medier.
Du kan også melde dig som potentielt interesseret projektdeltager.